educatie

Danslessen op school en muzieklessen op school in Gent


Dans en muziek lessen op locatie| schoolfeest met dansworkshops op school, muziekworkshops op school op een zelf gekozen locatie of op een van onze locaties naar keuze door heel België.Dansschool SalsaCool biedt aan alle leeftijdscategorieën in het onderwijs de gelegenheid in contact te komen met de cultuur van andere delen van de wereld door onze danslessen in Gentdansworkshops in Antwerpenmuzieklessen in Gent en muziekworkshops op. Wij stimuleren kinderen om op muziek- en dansgebied het beste uit zichzelf te halen.Waarom is danslessen en muzieklessen voor kinderen zo belangrijk op school?

Volgens de Dansschool SalsaCool filosofie is dans en muziek maken niet alleen een plezierige en energieke activiteiten voor kinderen; regelmatig dansen en muziek maken heeft een aantal grote pluspunten: het is belangrijk voor de ontwikkeling van onze hersenen/ontspannenhet helpt om vermoeidheid tegen te gaanom verdriet en trauma’s te verwerkenom slaapproblemen op te lossen en….voor een beter schoolprestatiesWil je muzieklessen op school in Gent organiseren? Dansschool SalsaCool zorgt ervoor dat het een onvergetelijke ervaring wordt, geheel aangepast aan jouw specifieke wensen die wij in vervulling laten gaan. Onze docenten laten de leerlingen op een ontspannen, educatieve wijze kennis maken met muziek en zang uit Afrika.

Onze muziek lessen in Antwerpen of muziek workshops in Antwerpen kan worden verzorgd op een zelf gekozen locatie of gewoon bij je school, dan is dat voor ons geen enkel probleem.

Keuze uit 2 verschillende muziek lessen of workshops1. DJEMBE [TROMMEL UIT WEST-AFRIKA]
2. BODY PERCUSSION [DANS/PERCUSSIE UIT ZUID-AFRIKA]Wil je danslessen in Antwerpen of dansworkshop op school in Antwerpen organiseren? Dansschool SalsaCool zorgt ervoor dat het een onvergetelijke ervaring wordt, geheel aangepast aan jouw specifieke wensen die wij in vervulling laten gaan. Onze docenten laten de leerlingen op een ontspannen, educatieve wijze kennis maken met dansen uit diverse werelddelen.Het stimuleren van dansgevoel bij jongeren is belangrijk voor hun lichamelijke en sociale ontwikkeling. Tijdens onze dans lessen of dans workshops laten wij de jongeren zien hoe je alle delen van je lichaam ritmisch en onafhankelijk van elkaar kunt laten bewegen. Onzedansworkshops hebben vaak een link met een andere cultuur en zo ontdekken zij op een speelse en ongedwongen wijze een andere kant van zichzelf en van een andere cultuur.

Keuze uit 12 verschillende danslessen of workshops

1. Afrikaanse dans (West- en Centraal Afrika)
2. Breakdance (Afrika, Amerika)
3. Country line dance (Amerika)
4. Limbo dance (Trinidad)
5. Dominicaanse dans merengue (Dominicaanse Republiek)
6. Jamaicaanse dans reggaeton (Mix van diverse werelddelen)
7. Salsa dansen (Cuba)
8. Braziliaanse dans Samba (Mix van diverse werelddelen)
9. Streetdance (Amerika)
Waarom bij Dansschool SalsaCool
Professionele muziekdocenten en dansdocenten met ruime ervaring in het lesgeven aan cursisten van verschillende niveaus
Duidelijk en gestructureerd lesprogramma
Persoonlijke aandacht ook voor kinderen met weinig ritmegevoel

Algemene workshop informatie
Standaardduur: 60 minuten, dans of muziek workshop
Aanvangstijd: naar keuze. Afhankelijk van beschikbaarheid van docent.
Locatie: we komen naar jouw locatie toe.

Prijsopbouw
Dansschool SalsaCool hanteert voor alle workshops dezelfde prijsopbouw:
*Groep tot 10 personen: starttarief
*Groep van 10-20 personen: starttarief plus prijs per persoon boven de 10 deelnemers
*Groep > 20 personen: aangepaste tarieven op aanvraag

Aanvragen van een offerte voor een workshop:
Een vrijblijvende offerte kan je aanvragen door het offerteformulier onderaan de pagina zo volledig mogelijk in te vullen.

Ook als een aantal onderwerpen nog niet bekend zijn, vermeld dat dan ook, zodat wij daar rekening mee kunnen houden.

Voor een efficiënte afhandeling vragen wij om de gewenste workshop , je naame-mailadres en telefoonnummer zorgvuldig in te vullen.

Middels de onderstaande link kan je ons een e-mail sturen of een offerte aanvragen.

Klik hier voor een offerte

* Je offerteformulier wordt gestuurd naar info@dansschool-salsacool.be
We streven er naar om binnen maximaal 5 werkdagen te reageren.

Standaard procedure

Na ontvangst van je ingevulde contactformulier stellen wij de offerte op. Je ontvangt deze op het e-mailadres dat je hebt ingevuld. Als je akkoord gaat met de offerte stuur je een email terug met je bevestiging en eventuele aanpassingen. Er volgt dan een tussentijdse bevestiging, waarna wij de docent(en) voor de workshop(s) en de gewenste locatie gaan reserveren. Zodra wij van beiden een bevestiging hebben ontvangen volgt de definitieve bevestiging, samen met de digitale factuur.

Let op: wij beschouwen de reservering als definitief zodra het bedrag op onze rekening is bijgeschreven. Wij verzoeken je om op tijd te betalen (zie de uiterste betaaldatum onderaan op de factuur); na deze datum kunnen wij de reservering niet meer garanderen.

Last Minute
Een aanvraag van een workshop die binnen 2 dagen moet plaatsvinden heeft een aangepaste procedure. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op (Nathalie Iyeli T.+32(0)485/78.08.39) tijdens werkdagen tussen 16.00 en 21.00 uur of per sms onder vermelding van:

De gewenste datum van de workshop
Welk type workshop
De gewenste aanvangstijd
Het aantal deelnemers
De stad waar de workshop moet plaatsvinden
Wel of niet een eigen locatie ter beschikking?

Het telefoonnummer of e-mailadres waar we je kunnen bereiken
Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Onze boekings- en annuleringsvoorwaarden
De bevestiging is bindend voor het minimale aantal deelnemers
Er wordt geen restitutie verleend bij annulering van het aantal deelnemers na verzending van de bevestiging en digitale factuur
Eventuele extra deelnemers kunnen uiterlijk 2 (werk)dagen van tevoren nog aangemeld worden via e-mail
Pas na tijdige ontvangst van de betaling is de reservering definitief
Betaling dient plaats te vinden voor de uiterste betaaldatum die je vindt onderaan onze factuur
Zolang je betaling niet is bijgeschreven op onze rekening, behouden wij ons het recht voor om indien noodzakelijk tijdstippen, programma of locatie te wijzigen
Voor annulering: klik op: annuleringsvoorwaarden.

Unieke dansworkshops landelijk op locatie:
Dansschool SalsaCool heeft unieke concepten. Je kan zelf kiezen waar je een dansworkshop wil organiseren. Desgewenst komen we naar de locatie van je wensen. Voor een workshops op school in Antwerpen,workshops op school in Brussel,workshops op school in Aalst,workshops op school in Gent,workshops op school in Sint-Niklaas,workshops op school in Hasselt,workshops op school in Brugge,workshops op school in Oostendeworkshops op school in Leuven,workshops op school in Tongeren,workshops op school in Dendermonde, workshops op school in Turnhout,workshops op school in Kortrijk, workshops op school in Mechelen. We hebben ook veel onmisbare tips voor een spetterend kids danslessen in Antwerpenof djembelessen op school in Antwerpen. Met deze tips wordt je activiteit in Antwerpen een groot feest!


"Joko" school versie

Doelgroep: Voortgezet onderwijs
Periode dat de show beschikbaar is: mei t/m juli en september t/m december 2012.

Voorbereiding: (3 keuzemogelijkheden)
1. Salsa dans en Afrikaanse dans:
Ter voorbereiding op het bekijken van "Joko" kunnen leerlingen de inleiding salsa dans en Afrikaanse dans volgen. In de inleiding gaat de artistiek leider dieper in op wat salsa dans en Afrikaanse dans inhoud, hoe een werkdag van een danser eruit ziet en hoe het idee is ontstaan dat donkere mensen  beter zouden dansen dan blanke?

2. Danslessen naar keuze:
Voorafgaand aan het bekijken van "Joko" kunnen de leerlingen in een dansles kennis maken met de dansstijl van Dansschool SalsaCool. Er wordt een korte uitleg gegeven over de gekozen dansstijl, zijn afkomst en het ontstaan ervan. De leerlingen leren basisbewegingen dat ze later in de workshop gaan toepassen om tot een kleine uitvoering te komen. Wat denk je bijvoorbeeld van onze unieke en originele danslessen: Afrikaanse dans, Bollywood Dance, Buikdans, Country line dance, Limbo dance, Merengue, Reggeaton, Salsa, Samba, Streetdance, Zouk?

3. Muzieklessen naar keuze:
Ook hier wordt een korte uitleg gegeven over het gekozen muziekinstrument, zijn afkomst en het ontstaan ervan. De leerlingen leren basisritmes dat ze later in de lessen gaan gebruiken om tot een kleine uitvoering te komen.
Al deze lessen kunnen plaatsvinden in een geschikte ruimte op school en duren circa 1 uurtje. Wat denk je bijvoorbeeld van onze unieke en originele muzieklessen: Djembe, Doundoun, Sabar, Darbuka, Krin, Saxofoon.

Inleiding theatertechniek:
De voorstelling "Joko" begint met een inleiding  theatertechniek. Hierin wordt uitgelegd hoe wij van de mogelijkheid gebruik maken om verschillende soorten dans te mixen in een show, het spelen van live percussie en het gebruik van showkleding in het theater. Tijdens de voorstelling kunnen de leerlingen zien welke Afrikaanse muziek instrumenten en kostuums worden gebruikt bij "Joko" en welke effecten de kostuums geven in combinatie met  de  lichtinval tijdens de voorstelling. De inleiding duurt circa 20 minuten.

Dans-theatervoorstelling:
De voorstelling "Joko" wordt gedanst door de dansers van
La Compagnie Bina Africa“, de voorstelling duurt circa 40 minuten en kan tijdens schooltijd gespeeld worden, zowel in een theaterzaal geregeld door de school of in een geschikte ruimte op school.

Nagesprek met de dansers:
Na afloop van de voorstelling "Joko" kunnen de leerlingen in een nagesprek vragen stellen aan de dansers. Ongeveer 20 minuten.
Het is zeker aan te bevelen om zowel een voorbereiding als een nagesprek aan te bieden aan de leerlingen, zo krijgen zij een volledig beeld over het showelement tijdens theaterproducties. We zijn flexibel als er door gebrek aan tijd of ruimte een ander voorstel wordt gedaan. Dansschool SalsaCool kan het programma desgewenst aanpassen aan jullie mogelijkheden.

Voor kinderen, door kinderen
Je workshop ondersteunt kansarme kinderen in Congo - Kinshasa.
30% van de opbrengst van je workshop gaat rechtstreeks naar ons goede doel. Tijdens de workshop steun je zo op een sympathieke manier de kinderen in Congo.

Stichting Bayabi Foundation
Met alle plezier houden wij een lezing over het land Congo-Kinshasa, de levensomstandigheden van de kinderen daar, het ontstaan van onze stichting en hoe wij ons doel trachten te verwezenlijken.
Dankzij de inzet van alle kinderen is vooruitgang mogelijk, ook voor de kinderen in Kongo, jullie school kan ons hierbij extra helpen door het organiseren van allerhande activiteiten ten voordele van Congolese kinderen voor de aanschaf van schoolbanken, schoolmateriaal, sportmateriaal, enz.
Wij helpen jullie graag met het bedenken van mogelijke activiteiten, bv. Tijdens schoolfeesten, werkprojecten, integratie, godsdienstlessen…

Mede door jullie steun kunnen ook de Congolese kinderen met vertrouwen en vol goede moed hun school afmaken.

Voor meer informatie omtrent ons stichting, zie www.bayabi.org.

Offerte aanvragen voor dans-muzieklessen van Dansschool SalsaCool:
Een vrijblijvende offerte kan je aanvragen door het offerteformulier onderaan de pagina zo volledig mogelijk in te vullen.

Ook als een aantal onderwerpen nog niet bekend zijn, vermeld dat dan ook, zodat wij daar rekening mee kunnen houden. Voor een efficiënte afhandeling vragen wij je om de gewenste dans- en muzieklessen/optreden, je naam, e-mailadres en telefoonnummer zorgvuldig in te vullen.


* Je contactformulier wordt gestuurd naar info@dansschool-salsacool.be. We streven er naar om binnen 5 werkdagen te reageren.

Standaard procedure
Na ontvangst van je ingevulde offerteformulier stellen wij de vrijblijvende offerte op. Je ontvangt deze op het e-mail adres dat je hebt ingevuld. Als je akkoord gaat met de offerte stuur je een email terug met je bevestiging en eventuele aanpassingen en/of wijzigingen. Vervolgens reserveren wij de docent(en) voor de workshop(s) en de gewenste locatie. Zodra wij van beide een akkoord hebben ontvangen volgt de definitieve bevestiging, samen met de digitale factuur.

Let op: wij beschouwen de reservering als definitief zodra het bedrag op onze rekening is bijgeschreven. Wij verzoeken je om op tijd te betalen (zie de uiterste betaaldatum onderaan op de factuur); na deze datum kunnen wij de reservering niet meer garanderen.

Last Minute
De aanvraag van een Salsa workshop die binnen 2 dagen moet plaatsvinden heeft een aangepaste procedure. Neem hiervoor telefonisch contact met ons op (Loes Coenen T. +3179-7505083 /+316-20153296) tijdens werkdagen tussen 10.00 en 14.00 uur of per sms onder vermelding van:

De gewenste datum van de workshop
Het type workshop
De gewenste aanvangstijd
Het aantal deelnemers
De stad waar de workshop moet plaatsvinden
Wel of niet een eigen locatie ter beschikking?
Het telefoonnummer of email adres waar we je kunnen bereiken


Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Onze boekings- en annuleringsvoorwaarden
 • De bevestiging is bindend voor het minimale aantal deelnemers
 • Er wordt geen restitutie verleend bij vermindering van het aantal deelnemers na verzending van de bevestiging en de digitale factuur
 • Eventuele extra deelnemers kunnen uiterlijk 2 (werk)dagen van tevoren nog aangemeld worden via email
 • Pas na tijdige ontvangst van de betaling is de reservering definitief
 • Betaling dient plaats te vinden voor de uiterste betaaldatum die je vindt onderaan onze factuur
 • Zolang de betaling niet is bijgeschreven op onze rekening, behouden wij ons het recht voor om indien noodzakelijk tijdstippen, programma of locatie te wijzigen
 • Voor annulering: klik op annuleringsvoorwaarden.

Het Goede Doel
Je workshop ondersteunt kansarme kinderen in Congo-Kinshasa.
30% van de opbrengst van je workshop gaat rechtstreeks naar ons goede doel (Stichting Bayabi Foundation).
Tijdens de workshop ondersteun je zo op een sympathieke manier kinderen in Congo.
Zie www.bayabi.org voor meer informatie over onze stichting.

Wil je iets extra's bijdragen aan onze stichting voor de aanschaf / verwezenlijking van:
 • Schoolbanken
 • Schooldaken
 • Schoolborden
 • Sport op school
 • Varkensfokkerij
 • Schoolmateriaal

en wat nog meer ontbreekt:
stort dan jouw bijdrage onder vermelding van het project van jouw keuze op gironummer NL98INGB0009358562 (INGBNL2A) of bankrekening NL14RABO0387904549 (RABONL2U) op naam van Stichting Bayabi Foundation te Voorburg.